dinsdag 15 februari 2011

Veel gestelde vragen (1)

Sinds de opening van In Fine in Haarlem (april 2009) ontvang ik uiteraard regelmatig vragen over het concept of over parfumgebruik in het algemeen. Het lijkt mij leuk om een aantal van die 'veelgestelde vragen' in deze blog te beantwoorden.
Ik zal niet alle vragen in 1 blog beantwoorden dus regelmatig zal er een 'update' verschijnen.



* Wat is er apart/bijzonder aan In Fine in vergelijking met andere merken?

- Het verschil is heel groot. Om te beginnen heeft In Fine parfums die je nergens anders zal vinden.
De collectie bevat dus toegankelijke, klassiekere parfums maar eveneens heel wat  excentrieke  en aparte parfums.
Bij In Fine heeft u de gelegenheid om een hele ruime collectie te ruiken, waardoor je in korte tijd kennis maakt met veel nieuwe parfums.Door aan de 'temoins' te ruiken weet je perfect en onmiddellijk welke parfums je aangenaam vindt en welke niet.
In Fine bezit buiten een collectie klassiekere parfums ook heel wat extravagante en minder voorkomende parfums.
Daar waar in een commerciële omgeving een speciaal parfum vaak wordt verwijderd uit het assortiment omdat dat minder verkoopt, behoudt In Fine in haar collectie juist wel die buitengewone parfums. Je loopt nooit het risico dat jouw favoriet na een paar jaar uit de collectie gehaald wordt.

* Is een verkoudheid storend om te ruiken?

- Een lichte verkoudheid en verstopte neus is geen probleem. Wat wel een probleem zou kunnen zijn bij sommige dames is een zwangerschap. Door de veranderde hormoonhuishouding zou je een verkeerde  keuze kunnen maken. Dit geldt echter niet voor alle zwangere vrouwen.

* Hoe kan ik parfum het best bewaren?

- Parfum moet je bewaren op een koele donkere plek(zoals je een wijn zou bewaren). Nooit je parfum in de zon of op een warme plek bewaren. Houd je parfum in de doos of in de kast. (In een ijskast in warmere landen is echt geen overbodige luxe.)


* Is het zo dat donkere vrouwen (of donkerharige types) zwaardere parfums dragen?

- Dat is absoluut niet correct. Dit zou betekenen dat alle Afrikaanse vrouwen of vrouwen met donker haar enkel en alleen zware parfums dragen. De huid- of haarkleur bepaalt niet de voorkeur in parfum. Een blonde dame kan bijvoorbeeld van een iets frisser parfum houden voor de zomer en toch ook houden van een zwoeler en dieper parfum voor de winter of de avond.

* Is het mogelijk om zelf parfum te maken?

- Als je weet dat het voor professionele parfumeurs, 6 tot 12 maanden kan duren voordat een creatie 'af' is, weet je dat dit dus niet mogelijk is. Zeker niet als je een top parfum wenst te creëren. Net zoals het maken van wijn, vergt de creatie van een parfum enorm veel vakkennis en ervaring en moeten er zeer specifieke procedures gevolgd en gerespecteerd worden en dit met de juiste uitrusting en apparatuur. Er zijn trouwens niet zoveel 'neuzen' op deze wereld, juist omdat het zo'n complex beroep is.

* Heeft In Fine alleen natuurlijk parfums?

- De ingrediënten van de parfums die uit de natuur beschikbaar zijn, worden ook zo gebruik bij In Fine, en geen artificiële labo geuren. Er zijn in de parfumwereld echter ook ingrediënten die niet bestaan in de natuur zoals poeder geuren. Deze zijn uitgevonden en gecreëerd door parfumeurs circa 200 jaar geleden en worden nu ook in laboratoria vervaardigd. Hetzelfde geldt voor amber geuren, die grotendeels uit het dierenrijk komen en die tegenwoordig 'illegaal' zijn(dierenbescherming). Deze ingrediënten worden dan voor In Fine uiteraard ook niet uit de natuur gehaald aangezien daar een verbod op geldt.

Bij deze vragen(en antwoorden) laat ik het even voor nu.
Heb jij nog vragen die in deze blog nog niet beantwoord zijn? Stuur dan gerust een mail naar info@infine-haarlem.nl of laat een reactie achter onderaan deze blog. Wie weet wordt jouw vraag een volgende keer besproken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten